ÎNCEP LUCRĂRILE DE REABILITARE LA CANTINA SOCIALĂ DIN ALEȘD 

582
CANTINA SOCIALĂ DIN ALEȘD 
Foto ©️ AlesdOnline

Primăria orașului Aleșd anunță începerea lucrărilor de Reabilitare si dotare a Cantinei Sociale din Orașul Aleșd. Este primul obiectiv din cadrul proiectului „Abordare integrata pentru revitalizarea si dezvoltarea orașului Aleșd”.

Reabilitare si dotare a Cantinei Sociale este cuprinsă în cadrul proiectului „Abordarea integrală pentru revitalizarea și dezvoltarea orașului Aleșd”, care cuprinde patru obiective importante: cantina socială din Cartierul Șoimul; spațiul multisport în orașul Aleșd; Centrul de zi pentru copiii de etnie rromă; Shared space – design urban strada Cartier Șoimul.

Obiectivele cuprind lucrări de eficientizare energetică, recompartimentare, reabilitare și dotare a cantinei sociale; construirea unui teren multisport cu regim de înălțime P și o suprafață construită de 558,00 mp, cu o lățime de 18 m și o lungime de 31 m. Este prevăzut pentru practicarea jocurilor cu mingea de fotbal, tenis, volei și baschet. În jurul construcției se vor amenaja alei pietonale și o zonă verde, dotată cu băncuțe; lucrări de eficientizare energetică, lucrări de recompartimentare, reabilitare și dotare a Centrului de zi pentru copiii de etnie rromă; reabilitarea și modernizarea străzii Cartier Șoimul„, a precizat Ioan Todoca, primarul orașului Aleșd.

Lucrările de modernizare a cantinei sociale constau în:

 •  Lucrări de eficientizare energetică a clădirii
 •  Înlocuirea sistemului de încălzire pe lemne cu un sistem de încălzire bazat pe pompe de căldură cu foraj de adâncime
 •  Reabilitare și modernizare interioară a clădirii: sala de mese, grupuri sanitare, bucătărie, vestiare, birou administrator, depozite
 •  Refacere totala a pardoselilor clădirii
 •  Crearea de facilităţi/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi
 •  Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri
 •  Instalare sisteme alternative(panouri solare) pentru asigurarea necesarului de apă caldă menajară.
 •  Instalarea sistemelor de detecție si avertizare in caz de incendiu
 •  Instalare sisteme de supraveghere video
 •  Instalare sisteme de sonorizare
 •  Lucrări de amenjare exterioară-desfacere asfalt existent și crearea unor alei pietonale si spatii verzi

Contractul lucrărilor de Reabilitare si dotare a Cantinei Sociale are valoarea de 1.401.648,96 lei fara TVA. Durata contractului este de 17 luni.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.