Incendiu la tabloul electric

1098
Incediu tablou electric
Foto ©️ AlesdOnline

În urmă cu puțin timp un echipaj de pompieri din Aleșd a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tablou electric situtat în casa scării blocului LS.

Mai precis, locatarii au observat că din tabloul electric, situat pe casa scării, ieşea fum. La faţa locului a sosit un echipaj de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, şi reprezentanţi ai societăţii furnizoare de energie.

Din fericire nu au fost afectate apartamentele din bloc. După mai multe verificări efectuate de reprezentanţii Electrica aceştia au constatat că totul ar fi pornit de la un scurtcircuit.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crișana” al judeţului Bihor informează cetăţenii în ceea ce priveşte regulile de bază ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor evenimente nedorite.

Cele mai multe incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice, în mod special, electrocasnicelor mari (frigider, televizor, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă electrică, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp un incendiu.

Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecherului. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent. Atunci când plecaţi de acasă pentru pentru o perioadă îndelungată, deconectaţi consumatorii de la sursa de curent electric. În cazul în care asistaţi la un incendiu de natură electrică, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.