23.1 C
Aleşd
duminică, 16 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Gunoaie, adunate de voluntari de la Aleșd 

Sâmbătă a avut loc pe raza UAT Alesd, un nou eveniment de colectare a deseurilor reciclabile sub egida “Campionatul bihorean al curateniei“.

Au participat elevi voluntari ai Colegiului Tehnic “Alexandru Roman”, voluntari ai Statiei de Pompieri Alesd, locuitori ai orașului și personal din cadrul Primariei.

La fel ca ani trecuți, s-au adunat mari cantităţi de mizerii.

„Sperăm ca aceste acțiuni, pe lângă beneficiile aduse mediului, să vină și în ajutorul celor ce întâmpină dificultăți în înțelegerea impactului abandonului deșeurilor. Le mulțumim voluntarilor implicați în colectarea deșeurilor, care au fost transportate și depozitate de către angajați ai primăriei și Sc Salubri Aleșd”, a precizat primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca.

O acțiune similară va avea loc la Aleșd și pe 25 mai.

Campionatul bihorean al curățeniei, se adresează primăriilor din județ, și EcoProvocarea, un concurs pentru elevii din județul Bihor.

Campionatul bihorean al curățeniei are un fond total de premiere de 1.080.000 lei. Vor fi acordate trei premii în fiecare zonă de operare, respectiv Locul I – 100.000 lei, locul II – 50.000 lei și locul III – 30.000 lei. 10% din fiecare premiu este destinat fondului de premiere al elevilor care fac parte din EcoCluburile înființate la nivelul fiecărei școli.

În cadrul Campionatului se va ține cont de următoarele criterii:

1.    Cantitatea de deșeuri reciclabile colectată în luna mai 2024, raportată la numărul de locuitori din zonă, conform datelor de la Institutul Național de Statistică;

2.    Evoluția gradului de colectare a deșeurilor în comparație cu anul precedent, măsurată ca diferența între media gradului de colectare în anul 2023 și media gradului de colectare în lunile martie, aprilie și mai 2024. Gradul de colectare se referă la procentul de deșeuri reciclabile colectate separat față de totalul de deșeuri colectate.

Concursul EcoProvocarea se desfășoară în perioada 1 mai – 31 mai 2024 și se adresează elevilor înscriși în clasele I – XII în școlile din toate unitățile administrativ- teritoriale din județul Bihor.

Elevii vor avea de parcurs patru etape pentru a câștiga unul dintre cele 252 de premii în valoare de 500 de lei fiecare, sub formă de voucher la un magazin cu articole sportive. Etapele sunt: participarea la o ștafetă sportivă organizată în școala unde învață, participarea la cel puțin o acțiune de igienizare, adoptarea unui spațiu verde pentru protejarea și studierea florei și faunei și completarea unei fișe de evaluare.

Vor fi acordate și 3 premii speciale care constau în tabere de educație ecologică pentru elevii care vor fi trași la sorți dintre cei care îndeplinesc toți pașii concursului.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,717FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI