25.3 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Gunoaie, adunate de voluntari de la Aleșd până la Șinteu (foto)

Sâmbătă a avut loc pe raza UAT Alesd, un nou eveniment de colectare a deseurilor reciclabile sub egida “Campionatul bihorean al curateniei“.

Au participat elevi voluntari ai Colegiului Tehic ”Alexandru Roman”, și ai Liceului Teoretic ”Constantin Serban” din Alesd, voluntari ai Statiei de Pompieri Alesd, voluntari ai Bisericii Ortodoxe Alesd 2, Bisericii Ortodoxe din Pestis, Bisericii Ortodoxe din Tinaud, Bisericii Baptiste din Pestis, Spitalului Orasenesc Alesd, Clubului Sportiv “Crisul Alesd” si personal din cadrul Primariei Orasului Alesd.

La fel ca ani trecuți, s-au adunat mari cantităţi de mizerii.

„Sperăm ca aceste acțiuni, pe lângă beneficiile aduse mediului, să vină și în ajutorul celor ce întâmpină dificultăți în înțelegerea impactului abandonului deșeurilor. Le mulțumim voluntarilor implicați în colectarea deșeurilor, care au fost transportate și depozitate de către angajați ai primăriei, spitalului și Sc Salubri Aleșd”, a precizat pentru AlesdOnline, primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca.

O acțiune similară va avea loc la Aleșd și pe 20 mai.

De asemenea, în 13 și 27 mai, se vor colecta DEE (deseuri electrice si electrocasnice) precum si Deseuri Voluminoase (mobilier vechi, alte obiecte mari fără deșeuri din construcții și anvelope).

Tot sâmbătă angajații Consiliului Județean Bihor, Ecolect Bihor, împreună cu președintele Ilie Bolojan și vicepreședintele Mircea Mălan, au participat la o acțiune de igienizare în cadrul campaniei ,,Luna curățeniei în Bihor” pe DN1H, de la Aleșd până la Șinteu.

Au fost strânse cantități însemnate de deșeuri, de la sticle, PET-uri, hârtie, doze de aluminiu și chiar și televizoare sau cauciucuri.

Acțiunea a fost realizată și cu participarea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, responsabilă de drumurile naționale din Bihor.

Reamintim că în luna mai se desfășoară campania “Luna curățeniei în Bihor”, în care se implică întreaga comunitate bihoreană, de la primării, la școli, biserici, mediul de afaceri, ONG-uri de mediu și mass-media.

La fel ca în anii precedenți, vor fi organizate două competiții: „Campionatul bihorean al curățeniei”, care se adresează primăriilor din județ, și EcoProvocarea, o competiție pentru elevii din județul Bihor.

Înscrierea în concursul „Campionatul bihorean al curățeniei” se va desfășura în perioada 29 aprilie – 10 mai 2023. Concursul are un fond de premiere de 1.080.000 lei. Vor fi acordate trei premii în fiecare zonă de operare, respectiv Locul I – 100.000 lei, locul II – 50.000 lei și locul III – 30.000 lei. 10% din fiecare premiu este destinat fondului de premiere al elevilor care fac parte din EcoCluburile Bihor.

Concursul „EcoProvocarea” se desfășoară în perioada 1 mai – 15 iunie 2023 și se adresează elevilor înscriși în clasele I – XII în școlile din toate unitățile administrativ- teritoriale din județul Bihor, inclusiv Municipiul Oradea.

Elevii care sunt înscriși într-un EcoClub și fac parte din ștafeta câștigătoare vor participa gratuit la un meci al echipei de baschet CSM Oradea, alături de unul dintre părinți.

Elevii care sunt înscriși într-un EcoClub participă la concursul sportiv – de ștafetă, participă la cel puțin o acțiune de igienizare și convinge cel puțin 3 adulți să își instaleze aplicația „Bihor Curat” vor intra într-o tragere la sorți prin care vor putea câștiga 140 de premii în valoare de 500 lei fiecare, câte 20 în fiecare zonă de operare. În plus, asociația Pro Timer, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Ecolect și Direcția Silvică, va organiza tabere ecologice în cantoanele silvice din județul Bihor.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI