26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

FOTO VIDEO Grevă la fabrica de încălţăminte din Tinaud

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Aproximativ 100 de persoane de la fabrica de încălţăminte Sarmac din Tinaud au intrat în grevă pe termen nelimitat. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile.

”Nu ne-am primit banii deloc pe ultimele două luni. Avem copii de crescut. E bătaie de joc. Oamenii protestează în curtea fabricii. Situaţia noastră este disperată. Nu ne mai descurcăm deloc. Trebuie să ia cineva o măsură, fiindcă aşa nu se mai poate. Să vină DNA-ul, să vină un control serios” , au spus câţiva din cei care încă mai lucrează la societate.

Administratorul firmei recunoaşte că nu a achitat salariile angajaţilor săi de ceva vreme. „Asta s-a întâmplat pentru că nu am primit banii de la firma mama din Italia, nici macar nu ma baga in seama, nu raspund la telefon cei de acolo. Vineri am decis ca oameni sa beneficieze de somaj in primul rand. Azi am anuntat si ITM Bihor, si nu lichidator judiciar. Probabil vom intra in insolvanta” a explicat, Attila Szucs.

Ciprian Blejan

Producătorul de încălţăminte Sarmac SRL din Tinăud a fost înfiinţat în 1999 şi are ca asociat majoritar firma italiană Calzatzrificio Sartori SA, iar ca asociaţi minoritari  – şi totodată administratori – pe italianca Cristina Casamenti şi pe cetăţenii români Attila Szucs şi maria Purge. Interesant că, desi a înregistrat cifre de afaceri substanţiale, între 8 şi 13 milioane lei în anii 2015-2017, firma a încheiat cei trei ani fiscali cu pierderi. Firma lucrează cu circa 200 de angajaţi.

grevă sarmac Tinăud-800x800

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,527FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI