7 C
Aleşd
luni, 4 martie 2024

Festival CARITABIL de colinde la Biserica Ortodoxă din Tinăud. Banii strânşi vor fi donaţi unei fetiţe de 9 luni

Parohia Ortodoxă Română Tinăud organizează vineri, 15 decembrie, începând cu ora 18.00, un spectacol caritabil de colinde dedicat tuturor creștinilor de toate vârstele, în biserica ortodoxă a Parohiei Tinăud.

- Publicitate -

“Cu această ocazie, într-o atmosferă autentic creștinească, cu dorința de a oferi un moment cultural-artistic de înaltă calitate, organizația parohială dorește să vină în sprijinul unei fetițe de doar 9 luni, care suferă de Neuroblastom Intratoracic Nediferențiat, o forma de cancer care se dezvolta in tesutul nervos, fiind considerat cea mai frecventa tumoare neuroendocrina embrionara la copii și a cărei familie face eforturi considerabile pentru a o ajuta”, transmite părintele paroh, Laurențiu Florin Brîndaș.

​În cadrul festivalului, vor fi interpretate colinde traditional-românești de către tinere talente ale folclorului bihorean, iubitori de neam, păstrători ai tradiției și a valorilor morale creștinești. Printre cei care și-au confirmat prezența se numără:

  1. Violeta Gherman
  2. Alexandra Creț
  3. Maria Secan
  4. Lavinia Chifor
  5. Anastasia Ianc
  6. Ioana Iulia Vlas
  7. Marina Lucaciu
  8. Daiana Marușca
  9. Andrada Panea
  10. Copii ai Parohiei Tinăud și alte surprize plăcute

 „Fetița noastră este puternică și luptătoare, urmează cure de citostatice de la varsta de 6 saptamâni dar în ciuda greutăților, evoluția este una bună iar zambete ei ne dau mereu puterea de a merge mai departe…” spune mama fetiței, originară din localitatea Ortiteag, comuna Măgești.

Participanții la eveniment vor putea sprijini cazul micuței Sara prin donații benevole, în urnele special amplasate iar cei care nu vor putea participa fizic pot transmite donatiile lor în conturile afișate, cu specificația „SARA”.

Organizatorii transmit mulțumiri tuturor colaboratorilor și donatatorilor, împreună cu salutul tradițional „Sărbători fericite” !

Evenimentul caritabil este organizat de Parohia Ortodoxă Română Tinăud, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și se desfășoră în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Ortiteag, cu sprijinul Protopopiatului Oradea și al Primăriei Orașului Aleșd.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,963FaniÎmi place
1,741CititoriConectați-vă
42CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI