1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Feerie de iarnă creată de elevii de la alternativa Step-by-Step de la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” din Aleșd (foto-video)

Un minunat spectacol de colinde a fost organizat marți, 20 decembrie 2022, în cadrul proiectului ,,Curtea în culori”, proiect inițiat și coordonat de doamnele învățătoare de la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman”.

- Publicitate -

Spectacolul de colinde al elevilor celor opt clase primare a adunat părinți, bunici și alți invitați veniți să se bucure de chipul și de vocile celor mici, dar și pentru a susține prin donații proiectul ,,Curtea în culori”. În Sala de nunți Toni, în mai mult de două ore, elevii au susținut pe rând câte un moment artistic. Îmbrăcați în haine de sărbătoare, unii cu zâmbete și dezinvoltură, alții cu lacrimi și emoții de nestăpânit, copiii au interpretat colinde românești, transmițând mesajul Crăciunului. Concertul de colinde a fost completat de momentul de teatru al elevilor clasei a III-a. Scena nașterii micului Iisus a adunat pe scenă personaje biblice cunoscute: magii, Irod, Maria, Iosif, steaua, preotul, păstorii și îngerii. 

După momentele claselor, au răsunat voci deja cunoscute în zona Aleșdului, cea a doamnei profesoare de muzică Corina Ionescu și a elevei Alexandra Măduță. Hoble Bianca a interpretat colinde la orgă.

Spectacolul s-a încheiat cu extragerea numerelor câștigătoare la tombolă. Douăzeci și cinci de copii au primit cadouri pregătite de unul dintre sponsorii evenimentului.

Cei prezenți s-au putut fotografia în decorul special amenajat de Florăria Bianca.

Moderatoarele spectacolului au fost doamnele învățătoare Amalia Lascu (coordonator al proiectului ,,Curtea în culori”) și Daniela Pop. Doamna director Monica Moisin a marcat deschiderea spectacolului printr-un discurs de bun-venit, iar doamna director adjunct Carmen Hodișan a punctat la final importanța relației școală-copil-părinte și beneficiile acesteia pentru copii.

Evenimentul a reușit să îi convingă pe cei prezenți să susțină cu donații proiectul ,,Curtea în culori”. În doar două ore s-au strâns 6470 de lei. La aceștia se adună banii donați de agenții economici din zonă și de domnul primar Ioan Todoca. 

Doamna învățătoare Daniela Pop le mulțumește tuturor celor care au fost pe rând Moș Crăciun și au dat o mână de ajutor pentru realizarea visului de a avea o curte mai frumoasă: ,,Împreună cu doamnele învățătoare, colegele mele care fac parte din acest proiect, vă mulțumim și vă apreciem sprijinul fără de care acest proiect ar fi rămas doar un proiect pe hârtie.”

Doamna învățătoare Amalia Lascu ne amintește scopul proiectului ,,Curtea în culori”: ,,Curtea este, poate, locul cel mai îndrăgit de elevi, este locul în care ei se relaxează și se încarcă cu energie pentru o altă oră, este locul în care conversează unii cu alții, este locul în care aleargă și se joacă. De asemenea, este locul în care părinții vin cu emoție la fiecare festivitate de început sau de sfârșit de an. Este locul în care profesorii își întâlnesc elevii noi sau în care își premiază elevii eminenți. De aceea, ne-am gândit că acest loc care adună atâta lume merită o atenție specială. Curtea în culori este proiectul care are ca obiectiv dotarea suplimentară a curții Colegiului Tehnic ,,Alexandru Romanˮ din Aleșd”. 

O curte în culori este și mai veselă și frumoasă dacă toți copiii sunt fericiți și sănătoși. De aceea, prin proiectul menționat va fi susținut și unul dintre elevii școlii noastre din clasa a X-a care a suferit în luna aceasta o intervenție chirurgicală la inimă. Astfel, 20% din banii strânși din donații și sponsorizări vor fi redirecționați către acest caz umanitar. 

Bunătatea, altruismul, generozitatea, credința și iubirea… toate acestea creează feeria iernilor noastre.

Sărbători binecuvântate!

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI