6.5 C
Aleşd
miercuri, 17 aprilie 2024

Cursuri de prim ajutor, la Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd. Elevii și profesorii au fost inițiați în folosirea manevrelor care pot face diferența între viață și moarte

Sub deviza “Îmi pasă de copilul meu, ne pasă de copiii noștri”, Asociația Părinților Constantin Șerban Aleșd, în colaborare cu Asociația de Formare Ambulanța Bihor, cu sprijinul Liceului Teoretic Constantin Șerban Aleșd, au desfășurat în perioada 5 – 16 februarie 2024 cursul de prim ajutor “B.L.S. ADULT”.

- Publicitate -

Astfel 250 de elevi din ciclul liceal, cei care fac parte din echipele sportive ale școlii și cadre didactice au fost instruiți teoretic și practic de către echipe specializate în executarea manevrelor de prim ajutor în diferite situații critice, manevre care pot face diferența între viață și moarte. La finalul cursului toți au primit diplome de participare.

Acest proiect este doar unul dintre cele 12 proiecte ale asociației derulate în cei 3 ani de activitate, proiecte prin care au fost dotate laboratoarele de fizică, chimie, biologie, au fost cumpărate instrumente muzicale, s-au desfășurat acțiuni caritabile și educative. Toate acestea au însemnat un aport financiar de peste 98.000 lei, sumă pe care asociația a obținut-o în folosul elevilor prin implicarea voluntara a celor 5 membri fondatori și cu sprijinul sponsorilor: S.C. Salaam Foods S.R.L., Holcim România S.A., Doramix S.R.L., Primăria orașului Aleșd, Fundația Comunitară Oradea, redirecționarea impozitului pe profit.

Scopul asociației, dar și a profesorilor implicați în aceste proiecte, este să îi ajute pe elevi să se dezvolte, să socializeze, să își cunoască drepturile și obligațiile, să fie cât mai bine pregătiți pentru viață.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,211FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
836CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI