Copiii au fost sărbătoriți de pompieri (foto-video)

861
Copiii au fost sărbătoriți de pompierii aleșdeni
Foto ©️ AlesdOnline

În data de 1 iunie, pompierii militari bihoreni i-au invitat pe copii la sediile celor 12 subunități din județ, unde, sărbătoriții zilei s-au bucurat de activități diverse, interactive, amuzante și nu în ultimul rând, educative.

​Copiii au fost angrenați de pompieri într-o serie de jocuri menite a le dezvolta abilitățile de salvatori și a le crea amintiri și experiențe frumoase și utile. Astfel, unii dintre copii au parcurs un circuit cu obstacole pentru a salva un animal: pornind de la un tobogan, au străbătut un tunel, au urcat pe o scară și au salvat un animal de jucărie, dintr-un copac. Alții au învățat să dirijeze jetul de apă, doborând popice cu ajutorul lui, stingând un incendiu la căsuța machetă sau pur și simplu, refulând apa la ţintă, sub coordonarea și cu sprijinul gazdelor.

Totodată, cei mici, însoțiți de părinți sau bunici, au asistat cu interes, la o serie de exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, de salvare de la înălțime, de acordare a primului ajutor calificat, de echipare contracronometru, precum și la prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea inspectoratului.

​De asemenea, sub atenta supraveghere a gazdelor, sărbătoriții zilei “au descins” în autospeciale, testând accesoriile din dotarea acestora şi au probat echipamentele salvatorilor, exprimându-și cu vădită bucurie, dorința de a deveni pompieri militari. 

​Și pentru ca această experiență frumoasă să aibă și un caracter practic și educativ, ajutându-i pe mai departe în viață, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) le-a explicat celor mici cum trebuie să se comporte înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență (prevenirea înecului, incendii, inundații, descoperirea de munițiine explodate etc.), distribuindu-le broşuri şi pliante din domeniu, pentru a-i ajuta să transmită la rândul lor, celor dragi, cunoştinţele dobândite.

​Și nu în ultimul rând, sărbătoriții zilei și-au făcut poze la Panoul Pompierilor și au primit din partea salvatorilor, diplome și multă căldură sufletească, alături de urarea LA MULȚI ANI!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.