25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Consiliul Județean Bihor, vot favorabil pentru varianta 3 a Centurii Aleșd

Consiliul Județean a avizat astăzi, în cadrul ședinței extraordinare, cea de-a treia variantă a traseului pentru șoseaua de centură Aleșd, votată și de către consiliul local al orașului Aleșd.

Varianta 3, cu o lungime de 5,9 kilometri, este cea recomandată de proiectant după ce a obținut, în urma unei analize multicriteriale, cel mai mare punctaj, fiind investiția cu cele mai reduse costuri, realizabilă în termenul cel mai scurt și cu cele mai mici cheltuieli de întreținere și operare.

„Varianta 3 are o zonă critică pe o lungime de 520 de metri unde, în spatele cartierului de blocuri din Aleșd, traseul variantei ocolitoare trece printr-o zonă care s-a configurat în ultimii ani ca zonă de locuit. Sunt 21 de case construite sau în construcție, de o parte și de alta a acestei porțiuni, care nu sunt atinse de traseu, dar traseul se suprapune pe o zonă care ar fi fost gândită ca o zonă exclusiv urbană, nu de tranzit. Pe bună dreptate, oamenii care locuiesc pe această stradă vor avea un trafic mult mai mare față de ce au acum, vor avea un nivel de zgomot ușor mai ridicat, aceasta este realitatea, dar câștigurile pentru toți locuitorii orașului Aleșd și pentru cei aflați în tranzit sunt incomparabil mai mari și oriunde ne-am gândi să facem o variantă sau alta, nu există nicăieri o zonă cu un impact mai mic”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Citește și …

Tot în cursul zilei de marţi şi Consiliul Local Aleşd a aprobat tot această variantă de traseu, cea mai scurtă, cea mai rapidă şi cea mai puţin costisitoare.

Vezi mai jos, Ședința extraordinară de consiliu local Aleșd:

E MUSAI SA VEZI! Ședința extraordinară de consiliu local Aleșd – 19.01.2021

E MUSAI SA VEZI! Ședința extraordinară de consiliu local Aleșd – 19.01.2021

Publicată de AlesdOnline pe Marţi, 19 ianuarie 2021

Mai urmează o analiză

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va face o nouă analiză multicriterială pentru variantele 2 și 3, în urma căreia va fi aprobat traseul final. Următoarea etapă va fi realizarea studiului de fezabilitate. 

„Realizarea studiului de fezabilitate va dura aproximativ 3 luni, după care, obținându-se toate avizele necesare, vom trece la aprobarea indicatorilor, la aprobarea coridorului de expropieri, la depunerea cererii de finanțare. Întrucât această investiție este cuprinsă în lista de proiecte, are finanțarea asigurată din fonduri europene. Respectând toate aceste proceduri, în vara acestui an estimăm că am putea demara procedura de licitație pentru selectarea unei echipe de proiectare și execuție, în așa fel încât să putem avea realizată această centură până la finalul anului 2023. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene”, a explicat Ilie Bolojan.

Centura Aleșd
Variantele 2 și 3 pentru Centura Aleșd Sud. A fost aleasă varianta 3, cea mai apropiată de centrul orașului.

În conferința de presă, președintele Consiliului Județean a mai precizat că a obținut un acord de principiu de la Ministerul Apărării Naționale pentru definitivarea variantelor de traseu pentru centura Beiuș. Acestea vor să fi prezentate public la începutul lunii februarie.

Vezi mai jos conferinţa de presă:

Conferință de presă 19 ianuarie 2021

Conferință de presă 19 ianuarie 2021

Publicată de Consiliul Judeţean Bihor pe Marţi, 19 ianuarie 2021
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI