Campanie de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor în Aleșd!

753

SALUBRI SA Aleșd a demarat o acțiune de informare a cetatenilor care locuiesc la bloc și utilizează platformele aferente pentru colectarea deșeurilor cu privire la modul de colectare selectiva a deșeurilor.

Începând cu 3 ianuarie 2021, societatea de salubrizare din oraș a desfășurat campania de informare a modului de colectare selectiv a deșeurilor reciclabile și biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice și juridice) care locuiesc în Aleșd.

Campania de informare s-a desfășurat în echipe formate din reprezentanți ai S.C. Salubri și ai Primăriei orașului Alesd și reprezentanți ai Asociațiilor de proprietari.

Au fost distribuite materiale informative în acest sens.

În urma campaniei, s-a constatat de către reprezentanții aflați în teren, faptul ca deșeurile biodegradabile/reciclabile în multe cazuri au fost contaminate cu alte fracții: sticle și recipienți din plastic și aluminiu, pampers, măști, textile, pungi și ambalaje din hârtie/carton, mucuri de țigară etc.

Actiunea de informare a cetatenilor privind colectarea selectiva va continua pe tot parcursul acestei luni.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.