17 C
Aleşd
joi, 13 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Avertizare meteo imediată: cod galben de furtuni în zona Aleșd

Meteorologii au emis joi după-amiază o avertizare imediată de cod galben de furtuni pentru mai multe localităţi din judeţul Bihor, printre care si orașul Aleșd.

Astfel, avertizarea vizează localităţile Oradea, Tileagd, Oșorhei, Brusturi, Sălard, Biharia, Sântandrei, Ineu, Sârbi, Lugașu de Jos, Borș, Țețchea, Girișu de Criș, Cetariu, Tămășeu, Săcădat, și Paleu.

Se vor înregistra averse care vor acumula peste 25…30 l/mp, descărcări electrice.

Codul galben este valabil în intervalul orar 20.45 – 21.45, transmit specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.
Totodată, recomandăm bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Atenție unde parcați autoturismele!

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Curăţaţi şanţurile şi rigolele!

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea efectelor ploilor abundente, pompierii bihoreni vă recomandă să curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,680FaniÎmi place
1,735CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI