25.3 C
Aleşd
joi, 25 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Alertă Meteo în Aleșd: Averse torențiale și descărcări electrice

Astăzi, zona de munte a județului Bihor, inclusiv localitățile Aleșd, Bratca, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Aștileu, Finiș, Lunca, Șoimi, Vașcău, Țețchea, Aușeu, Măgești, Roșia, Bulz, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Nucet, Tărcaia, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos și Șinteu se află sub avertizare cod galben.

Meteorologii prognozează averse torențiale care pot acumula între 15 și 25 de litri pe metru pătrat, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibile căderi de grindină.

Avertizarea este valabilă între orele 16:02 și 17:00 și a fost emisă la ora 16:02 pentru data de 9 iulie 2024.

Meteorologii au emis și o alertă COD PORTOCALIU pentru zona de munte a județului Bihor, inclusiv pentru localitățile Aleșd, Bratca, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Aștileu, Finiș, Lunca, Șoimi, Vașcău, Țețchea, Aușeu, Măgești, Roșia, Bulz, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Nucet, Tărcaia, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos și Șinteu.

Fenomenele prognozate includ averse torențiale cu cantități de precipitații între 25 și 40 de litri pe metru pătrat, însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și posibile căderi de grindină.

Avertizarea este în vigoare între orele 15:00 și 16:00 și a fost emisă la ora 14:50 pentru data de 9 iulie 2024.

Pentru protejarea populației din zonele vizate de Codul Portocaliu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a transmis mesaj RO-ALERT.

Pompierii militari bihoreni recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Atenție unde parcați autoturismele!

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Curăţaţi şanţurile şi rigolele!

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea efectelor ploilor abundente, pompierii bihoreni vă recomandă să curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,938FaniÎmi place
1,732CititoriConectați-vă
985CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI