Administratorul unei firme din Alesd trimis în judecată pentru evaziune fiscală

1512

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 57 de ani, din localitatea Aleșd, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe acesta că, în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, în perioada 2008 – 2012, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Aleșd, județul Bihor, ar fi evidențiat în actele contabile ale societății, operațiuni comerciale fictive, repectiv achiziții de legume și fructe de la șase societăți comerciale din județele Satu Mare, Dolj, Galați și  Arad, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.
Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat este de 749.019 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.
Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost dispuse și luate măsuri asiguratorii prin instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale celui în cauză.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză.

 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.