​SĂRBĂTOAREA TROMPETELOR

476

Sub acest generic, duminică, 28 august în comuna Vadu Crișului s-a desfășurat cea de-a 20 – a aniversare a festivalului fanfarelor din bisericile baptiste. O tradiție care reunește în fiecare an , la sfârșit de august , la Vadu Crișului fanfare din județ sau din județele învecinate. Scopul acestui festival , nu este concurențial, ci doar cu scopul de a-l lăuda pe Dumnezeu, așa cum a afirmat în preambulul evenimentului d-l Florian Pop, conducătorul bisericii din Vadu Crișului. La această ediție aniversară au răspuns invitației fanfarele din: Bistrița (jud. Bistrița – Năsăud);  Șiria (jud. Arad); Sântana (jud. Arad); Cihei (jud. Sălaj).

 

Împreună cu fanfara bisericii gazdă, au prefațat evenimentul ce s-a desfășurat în biserică, cu un mini concert în centrul comunei, urmărit de un mare număr de cetățeni .Un spectacol rar, în care au cântat împreună 170 de fanfariști, într-o armonie desăvârșită, care au impresionat. Un adevărat spectacol de gală ad – hoc susținut de formații din localități diferite , chiar dacă cunoșteau partiturile, sau ansamblat și au răspuns impecabil unui singur dirijor, Silagyi Alexandru.

Facem precizarea că acești instrumentiști sun în mare parte amatori, fără cunoștințe muzicale de specialitate. După o oră de „răsfăț” muzical, la ora 10 s-a intrat în biserică, unde după un program stabilit au alternat momente de rugăciune,cu alocuțiuni din partea reprezentanților fanfarelor prezente urmate de cântece a fiecărei formații și a fanfarelor reunite .Și-au arătat măiestria și profesionalismul dirijorii: Silagyi Alexandru, Puiu, Miculiț,Pop, Gherman, care au dirijat pe rând atât propriile fanfare cât și reunite. Am remarcat fanfara bisericii baptiste din Sântana, alcătuită în exclusivitate din copii și tineri. D-l Hașaș Ioan, viceprimar al comunei Vadu Crișului,a salutat invitații și pe cei prezenți,subliniind sprijinul acordat de primărie și Consiliul local în toate demersurile întreprinse de biserica baptistă.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.