Ungaria închide școlile și magazinele nealimentare

1057
Vames Ungaria

Ungaria închide grădinițele și școlile primare, și toate magazinele, cu excepția celor esențiale (alimentare, farmacii și benzinării) în perioada 8-22 martie, iar grădiniţele şi şcolile generale până în 7 aprilie, a anunţat Gergely Gulyás, citat de hirado.hu.

Gergely Gulyás a declarat că sălile de fitness vor fi de asemenea închise timp de două săptămâni, antrenamentele şi întâlnirile sportivilor legitimaţi fiind permise exclusiv cu porţile închise. Parcurile şi arboreturile vor rămâne deschise, fiind permise şi activităţile sportive în aer liber în cazul în care distanţa de 1,5 poate fi menţinută între practicanţi.

Măsurile se adaugă celor aflate deja în vigoare din noiembrie – închiderea hotelurilor și restaurantelor, interdicția de circulație pe timpul nopții și desfășurarea cursurilor on-line pentru elevii de gimnaziu și liceu. 

Ministrul i-a rugat pe toţi angajatorii ca, în măsura posibilităților, să asigure munca de acasă. Purtarea măştii este obligatorie peste tot în aer liber, iar restricțiile de la frontiere vor fi menținute. Traficul de tranzit şi cel al mărfurilor nu va fi limitat, a menționat oficialul de la Budapesta.

Anunțul a venit după ce autoritățile de la Budapeste au raportat joi 6.278 de noi infecții, cel mai mare număr din ultimele trei luni, în mare parte datorită răspândirii rapide a variantei depistate inițial în Marea Britanie.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.