Slovacia impune carantina pentru oricine intră în ţară!

323
 

Începând de miercuri carantină obligatorie pentru toate persoanele venite dintr-o altă ţară este introdusă de Slovacia, pentru a preveni importarea variantei sud-africane a coronavirusului, în timp ce varianta britanică este deja prezentă semnificativ în această ţară, relatează agenţia EFE.

Anunţul a fost făcut luni de premierul slovac Igor Matovic, care a avertizat că situaţia epidemiologică s-a înrăutăţit în Slovacia în urma răspândirii mutaţiei mai contagioase a coronavirusului detectată în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut.”Proporţia mutaţiei britanice a crescut până la niveluri care vor face foarte dificilă menţinerea situaţiei sub control, şi aceasta ne va costa multe vieţi”, a scris Matovic pe contul său de Facebook.

Pentru a evita riscuri similare cu mutaţia sud-africană, Slovacia a stabilit o perioadă de carantină obligatorie de 14 zile pentru oricine intră în ţară, cu posibilitatea ieşirii din carantină după ziua a 8-a în cazul efectuării unui test PCR al cărui rezultat este negativ.

Carantina poate fi la domiciliu sau instituţionalizată şi nu se aplică persoanelor aflate în tranzit, care vor trebui doar să prezinte un test rapid antigen.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.