Mark Zuckerberg a anunțat că noul nume al Facebook va fi „Meta” (video)

650

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat joi, la evenimentul Connect al companiei, că noul nume al companiei va fi Meta. „Suntem o companie care dezvoltă tehnologie pentru a se conecta”, a spus Zuckerberg. „Împreună, putem pune în sfârșit oamenii în centrul tehnologiei noastre. Și împreună, putem debloca o economie a creatorilor mult mai mare.”

 

Platforma de socializare va păstra numele Facebook, dar va exista sub noua umbrelă de marcă, la fel ca Instagram sau WhatsApp.

Proiectul Metaverse, anunțat public de Mark Zuckerberg la jumătatea acestui an reprezintă un concept nou de socializare, care implică folosirea realității virtuale în interacțiunea dintre oameni, iar nu mesaje scrise, poze, sau înregistrări video, așa cum funcționează platformele actuale.

În ciuda rapoartelor că corporația ar putea fi supusă unei spargeri în mai multe companii mai mici, Facebook precizează că “structura sa corporativă nu se schimbă”, dar va funcționa financiar cu două bugete, unul denumit Reality Labs, care va dezvolta partea tehnologică de interconectare și Metaversul și, un al doilea, intitulat Family of Apps, care va grupa aplicațiile existente.

Odată cu anunțul redenumirii, compania distrage atenția de la numeroase probleme din ultima perioada. Gigantul internetului a fost acuzat recent că nu a luat măsuri suficiente împotriva răspândirii mesajelor de ură și a agresiunii pe platformele sale.

Grupul a fost din nou supus unei presiuni puternice în ultimele săptămâni din cauza documentelor interne care au fost făcute publice. Facebook a negat cu fermitate însă acuzațiile.

Explicați mai multe pe meta.com.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.