Zonele turistice, după modelul stațiunilor europene. Ghid de construire în zona montană a județului Bihor

381
Casa la munte

Vă informăm că astăzi, 5 februarie, a fost publicat în transparență decizională proiectul de hotărâre pentru aprobarea „Ghidului de construire în zonele de turism și agrement precum și în zonele de locuire cu potențial turistic, situate în zona montană a județeului Bihor”. 

Cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative la adresa de e-mail registratura@cjbihor.ro sau la sediul Consiliului Judeţean Bihor, în termen de 10 (zece) zile calendaristice de la data publicării acestuia pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor. 

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul propriu, la rubrica transparență decizională precum şi la Direcția Arhitect Șef din cadrul Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că a fost propus un ghid de construire pentru zona montană a județului, care are scopul de a se crea un aspect unitar, care să respecte și să prezerve tradiția și specificul local. Conceptul general va prelua elemente din construcțiile tradiționale din România, precum și din arhitectura montană europeană, cu accent pe pante de acoperiș lungi, elemente din lemn masiv la fațade și interioare, zidării și placări din piatră la nivelurile de intrare. În principiu, se vor folosi materiale naturale, locale.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.