Ziua Mondială a APEI, prețuiește Apa! Acțiuni de ecologizare pe valea Izvor, în Aleșd

686
Acțiuni de ecologizare pe valea Izvor, în Aleșd
Foto ©️ Administrația Bazinală de Apă Crișuri

Cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită an de an pe data de 22 martie, angajații Administrației Bazinale de Apă Crișuri s-au alăturat colegilor din țară și au organizat ample acțiuni de ecologizare pe cursurile de apă, la baraje și la acumulările nepermanente. 

Prin formațiile de lucru din teritoriu, instituția a organizat acțiuni de ecologizare la mai multe lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor aflate în administrare precum: acumularea permanentă Suplacu de Barcău, acumularea permanentă Fegernic, polderul Ginta, stăvilarul Cefa (jud. Bihor) și acumularea nepermanentă Chier ( jud, Arad). 

Pentru a elibera cursurile de apă de deșeurile care le sufocau, angajații ABA Crișuri au desfășurat igienizări pe: râul Crișul Repede, în Oradea; pe râul Crișul Alb, în Șicula, pe râul Barcău, în Marghita și Parhida, pe răul Crișul Negru, în Vașcău și Batăr, pe râul Ier, în Otomani, Sălacea, Ciocaia și Săuceni; pe valea Inot, în Marghita, pe valea Izvor, în Aleșd și pe Canalul Colector-Crișul Negru.

„Revenim la apelul adresat în repetate rânduri cetățenilor și anume acela de a manifesta respect față de mediul în care trăim. Prezența gunoaielor în cursurile de apă și în lacuri nu este rezultatul activităților de gospodărire a apei, ci rezultatul comportamentului iresponsabil al semenilor noștri. Responsabilitatea față de apă și natură nu este doar a instituțiilor publice, a agenților economici sau a organizațiilor de mediu, ea este responsabilitatea noastră a tuturor”, transmit reprezentanții, Administrației Bazinale de Apă Crișuri.

La nivel național, în cele 11 bazine hidrografice, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Administrația Națională ”Apele Române” a organizat 130 de acțiuni de ecologizare ale principalelor cursuri de apă și ale lacurilor de acumulare din administrare.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.