Vineri, o nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”

178
 

Campania de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă cu o nouă dezbatere. Aceasta va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook AlesdOnline, dar și pe alte canale media online. 

Vineri, 3 decembrie, începând cu ora 18, jurnalistul Octavian Haragoș îi va avea invitați pe  dr. Iulian Zaporojan, medic infecționist la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea și pe  orădeanul Florin Vasile, fost pacient COVID-19. 

Întinsă pe durata a circa 50 de minute, discuția se va purta sub genericul „Experiența mea cu COVID-19”.

Medicul epidemiolog dr. Anca Hnatiuc răspunde în scris întrebărilor pe care le au cetățenii, pe email [email protected]. Chiar și acum, cetățenii pot trimite întrebări către această adresă de email, disponibilă pe toată durata campaniei de informare. 

Răspunsuri din surse credibile

Susținută de Primăria Municipiului Oradea, campania de informare își propune să găsească răspunsuri bine documentate, din surse credibile la îngrijorările cetățenilor, în legătură cu pandemia COVID-19 și campania de vaccinare. 

În acest sens, la sediul Primăriei Oradea vor avea loc noi dezbateri, transmise online live, în zilele de vineri 3, 10 și 17 decembrie 2021, cu începere de la ora 18. 

Oaspeții lui Octavian Haragoș sunt specialiști recunoscuți din domeniul medical, foști pacienți COVID-19, lideri ai comunităților religioase, precum și cadre medicale din prima linie, care se confruntă zi de zi cu situația dramatică din spitale. 

Ce s-a discutat în prima dezbatere 

O primă dezbatere a avut loc deja, vineri 26 noiembrie. Desfășurată sub genericul „În dialog cu medicii”, medicii Gheorghe Carp, Hadrian Borcea și Ramona German au purtat un dialog deschis și sincer cu gazda dezbaterii. S-au oferit răspunsuri la întrebările ce îi frământă pe oameni, în această perioadă complicată, din perspectivă medicală și socială. 

Dr. Borcea a relatat despre situaţii-limită întâlnite în UPU, cu tineri infectați, ajunși în stare critică la Urgențe. 

Dr. Ramona German a răspuns întrebărilor legate de vaccinarea copiilor și a gravidelor. Medicul a subliniat lipsa unor dovezi reale între vaccin şi infertilitate și a încurajat vaccinarea copiilor și a gravidelor. 

La rândul său, dr. Carp a arătat că boala COVID-19 reprezintă pericolul real și în niciun caz vaccinurile anti-COVID, arătând că, din experiența sa, „cei mai mari antivaccinişti sunt vaccinaţi”.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.