Trusa sanitară auto, obligatorie în orice maşină, este doar un obiect de decor pentru majoritatea şoferilor

316

Mulţi dintre conducătorii auto nu ştiu exact nici ce se află în cutie, nici cum să acorde primul ajutor. Un ONG care se ocupă de siguranţa în trafic atrage atenţia că înainte de a învăţa să conduca o maşină, şoferii trebuie să fie pregătiţi să acorde primul ajutor în cazul unui accident de circulaţie.

 

Stiri Actualitate Social Trusa medicală auto, un mister pentru unii șoferi
Trusa medicală auto, un mister pentru unii șoferi

16.10.2016
Trusa sanitară auto, obligatorie în orice maşină, este doar un obiect de decor pentru majoritatea şoferilor. Mulţi dintre conducătorii auto nu ştiu exact nici ce se află în cutie, nici cum să acorde primul ajutor. Un ONG care se ocupă de siguranţa în trafic atrage atenţia că înainte de a învăţa să conduca o maşină, şoferii trebuie să fie pregătiţi să acorde primul ajutor în cazul unui accident de circulaţie.
O trusă medicală costă circa 35 de lei. Şoferii care încă nu au cumpărat-o riscă amenzi de până la 600 de lei.

Majoritatea conducătorilor auto susţin că şi-au dotat maşinile cu trusa medicală, însă recunosc că nu ar şti cum să acorde primul ajutor în caz că ar fi implicaţi într-un accident rutier. Unii nu ştiu exact nici ce conţine trusa medicală.

Specialiştii în medicină de urgenţă spun că trusa folosită corect ar putea face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Conţinutul minim al trusei auto prevăzut de lege este: o foarfecă, un dispozitiv pentru respiraţie gură la gură, pansamente, comprese şi bandaje, leucoplast, folie izotermă, ace de siguranţă şi mănuşi.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.