Titu Maiorescu – 180 de ani de la naștere

88
Titu Maiorescu
Titu Maiorescu
 

Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” găzduiește miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 17.00, o întâlnire cu profesorul și filosoful Vasile Muscă.

 

Cu această ocazie distinsul invitat va susține o conferință cu titlul Titu Maiorescu: criticism și critică. Menționăm faptul că anul acesta, pe 15 februarie, am aniversat 180 de ani de la nașterea marelui critic, om de cultură și politician român.

În contextul evenimentului organizat de către Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, prin Muzeul Memorial Iosif Vulcan, se va face referire și la relația care a existat, mai ales în calitate de membri ai Academiei Române, între Titu Maiorescu și directorul primei serii a Revistei Familia”, Iosif Vulcan.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.