Tichete sociale, pentru sprijin educațional, 2022. Până când se depun cererile pentru cei 500 de lei de rechizite şi haine

12246
Elevi în clasa
Foto ©️ tribuna.ro

Pentru familiile al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2022, este de maximum 1275 lei (50% din salariul de bază minim brut pe ţară) se acordă un sprijin financiar sub formă de tichete sociale pe suport electronic (carduri), pentru achiziţionarea de materiale şcolare copiilor din învăţământul de stat preşcolar, primar și gimnazial.

 

Tichetele se acordă pe bază de cerere, însoțită de documente justificative, pentru preșcolarii/elevii care nu au beneficiat în anul școlar 2021-2022 de acest sprijin.

Valoarea nominală a unui tichet social pentru sprijin educațional este de 500 lei/an școlar. Aceste tichete vor putea fi folosite numai la anumite unități comerciale, pentru achiziționarea de rechizite necesare frecventării școlii – articole de papetărie, caiete, stilouri, ghiozdane etc., precum și pentru articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Părinții interesați trebuie să depună la unitățile de învățământ, cererea însoțită de documente justificative până în data de 16.09.2022.

 

Urmărește-ne și pe Google News