Târgul de toamnă de la Negreni (TÂRGUL DE LA FECHETĂU), ANULAT din cauza pandemiei COVID-19

961
 

Conducerea Primăriei Negreni a anulat, oficial, Târgul de toamnă de la Negreni 2021 (TÂRGUL DE LA FECHETĂU). Evenimentul trebuia să aibă loc în perioada 7-10 octombrie 2021. 

 

Decizia a fost luată ca urmare a unor adrese venite din partea DSP Cluj și ISU Cluj prin care se semnala că lumea se află la începutul unui nou val de infectare cu coronavirus iar rata de vaccinare în comuna Negreni este foarte scăzută, de doar 11,69 la sută. „Avem convingerea că vom depăși cu bine criza epidemiologică instituită la nivel mondial și vom reveni la normalitate pentru a putea organiza în condiții de siguranță acest eveniment tradițional, așa cum se cuvine”, a precizat primarul Dorin Manea, potrivit Ziarului Făclia.

Satul Negreni este aşezat pe drumul european DN1 (E60), la 10 km de Piatra Craiului, spre Cluj. Târgul se intinde pe o suprafaţă mare, avâd şi un sortiment mult mai bogat de obiecte. Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se  pot găsi diferite vechituri, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi, etc. Cei interesaţi pot petrece mai multe zile plimbăndu-se între aceste obiecte.

Târgul cu o tradiţie de câteva secole, mai exact din anul 1815 și atestat documentar din perioada 1821-1825, se organiza în toamna fiecărui an, în a doua săptămână a lunii octombrie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni.

Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având vizitatori din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America.

 

Urmărește-ne și pe Google News