Situația cazurilor active de COVID 19 pe localități, la 28 august 2020 în Bihor. În Aleșd 18 cazuri!

4174

Prefectura Bihor a transmis vineri după-masă, lista infectărilor de coronavirus din județul Bihor. Sunt trecute infectările totale și cazurile active. 

În acest moment, potrivit graficelor cele mai multe cazuri active se întregistează în Oradea, cu 421 de cazuri, urmată de Nucet (37), Oşorhei (22), Ţeţchea (22), Salonta (20), Ştei (20), Beiuş (18), Aleşd (18), Popeşti (18), Sânmartin (16). 

În Aștileu 4 cazuri, Borod (3), Bratca (2), Aușeu (1), Vârciorog (10), Brusturi (12), Tileagd (2) iar în Lugasu de Jos (7).

În tabelul prezentat de Instituția Prefectului Județui Bihor este trecută localitatea, numărul de locuitori, numărul total de cazuri, numărul cazurilor active și tresholdul (în caz că numărul bihorenilor infectați depășește 3% din populația localității respective se impune carantinarea zonei).

VEZI MAI JOS LISTA INFECTĂRILOR COVID-19 DIN BIHOR

De asemenea cele mai noi informaţii privind Covid-19 în Bihor au fost prezentate, tot azi într-o conferinţă de presă, de coordonatorii pandemiei în judeţul nostru.

Dr. Daniela Rahotă a anunţat în cadrul conferinței că DSP Bihor a început să facă analiza necesară pentru a vedea care sunt localităţile în care se vor putea deschide, începând din 1 septembrie, restaurantele şi cafenelele în interior (nu doar pe terase).

De asemenea prefectul Dumitru Ţiplea a promis luni o informare despre “variante şi soluţii” pentru începerea şcolii în Bihor.

Vezi mai jos conferința de presă susținută de prefectul Dumitru Ţiplea, dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor, şi dr. Gheorghe Carp, coordonatorul sistemului de sănătate din judeţ.

Declarații privind situația epidemiologică

LIVE: Declarații susținute de prefectul Dumitru Țiplea împreună cu dr. Gheorghe Carp și dr. Daniela Rahotă privind situația epidemiologică și măsuri de protejare a cetățenilor împotriva Covid-19 la nivelul județului Bihor.

Publicată de Institutia Prefectului Bihor pe Vineri, 28 august 2020
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.