Situația cazurilor active de COVID 19 pe localități, la 13 august 2020 în Bihor. În Aleșd 2 cazuri!

5446
 

Prefectura Bihor a transmis vineri după-masă, lista infectărilor de coronavirus din județul Bihor. Sunt trecute infectările totale și cazurile active. În tabelul prezentat de Instituția Prefectului Județui Bihor este trecută localitatea, numărul de locuitori, numărul total de cazuri, numărul cazurilor active și tresholdul (în caz că numărul bihorenilor infectați depășește 3% din populația localității respective se impune carantinarea zonei).

În acest moment, potrivit graficelor cele mai multe cazuri se întregistează în Oradea 260, 38 în Beiuş, 32 în Nucet, 29 în Oşorhei, 23 în Sânmartin, 21 în Dobreşti, 18 în Ştei, respectiv câte 17 în Ineu, Pomezeu, Sântandrei şi Ţeţchea.

În Aleșd 2 cazuri, 4 cazuri în Aștileu, Borod (3), Bratca (2), Aușeu (1), Vârciorog (8), Brusturi (3), Tileag (6), Lugasu de Jos (4), Vadu Crisului (1).

VEZI MAI JOS LISTA INFECTĂRILOR COVID-19 DIN BIHOR

De asemenea cele mai noi informaţii privind Covid-19 în Bihor au fost prezentate, tot azi într-o conferinţă de presă, de coordonatorii pandemiei în judeţul nostru.

Gheorghe Carp a avertizat că, inclusiv în Bihor, “situaţia de acum este mult mai gravă decât cea din perioada stării de urgenţă”.

“Din statisticile noastre, 30% sunt infectaţi ca urmare a participărilor la tot felul de întruniri religioase. Este îngrijorător! Am vorbit cu reprezentanţii cultelor, dar din păcate fără rezultate notabile. Alţi 30% sunt reprezentaţi de cei care vin din concedii. Alţii, circa 10-15%, participă la tot felul de întruniri, botezuri, nunţi şi se expun”, a avertizat dr. Carp. 

Prefectul Dumitru Țiplea subliniază că unul dintre cele mai importante obiective este ca școlile să înceapă normal: “Altfel, unul dintre cei doi părinți va sta acasă iar economia va fi afectată. Am cerut intensificarea controalelor pentru a depista neregulile care se fac. După cum ați auzit, sunt cauze pe care nu le putem controla: circulăm foarte mult, aspect pe care nu îl putem controla. Am trimis set de reguli cultelor religioase. Dacă nu suntem conștienți, nu purtăm masca de protecție, nu ne spălăm pe mâini și nu rupem lanțul, este foarte complicat să luăm orice tip de măsuri. Tot ce ține de noi, instituțional și uman, vom face, cu siguranță, dar rog bihorenii să înțeleagă pentru a atinge acest scop – să conștientizeze și să ia toate măsurile”.

Vezi mai jos conferința de presă susținută de prefectul Dumitru Ţiplea, dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor, şi dr. Gheorghe Carp, coordonatorul sistemului de sănătate din judeţ.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.