Școala va începe în Bihor cu toți elevii la clasă, anunță prefectul Dumitru Țiplea (video)

1374
 

Școala va începe cu toți elevii la clasă în județul Bihor, anunță prefectul Dumitru Țiplea, iar copiii ce nu vor fi lăsați la școală vor continua prin cursuri online.

 

„Peste 90.000 de copii revin la școli în Bihor. Ar trebui să revenim la școală în clasă cu toți copiii, asigurându-ne că se vor respecta toate normele de protecție sanitară”, a anunțat prefectul Dumitru Țiplea.

Prefectul Dumitru Țiplea a emis un Ordin pentru constituirea unei comisii, formată din reprezentanți ai IȘJ, DSP și ISU, pentru verificarea tuturor unităților de învățământ și pentru a le asigura acestora consultanță privind circuitele și protecția sanitară.

Inspectorul școlar general Virgil Blage a subliniat că „marea majoritate a persoanelor implicate în fenomen sunt dornice să înceapă scoala cu participare fizică directă. Peste 82,5% (dintre școli – n.red.) sunt pregătite fizic să reia școala. La restul există și opțiunea pentru scenariul galben, cu lecții online. Dar noi susținem cu tărie că este bine să adoptăm măsura curajoasă de a-i aduce pe toți în clasă. Dacă există familii care nu doresc să își aducă copiii la școală, vom găsi posibilitatea să participe la cursuri online”, afirmă șeful IȘJ Bihor.

Potrivit lui Blage, se ia în considerarea și varianta transmiterii online a cursurilor de la clasă, chiar live, în regim de videoconferință (!), pentru elevii ai căror părinți vor decide să-și țină odraslele acasă, pentru a le proteja.

Vezi mai jos conferința de presă susținută de prefectul Dumitru Ţiplea.

Publicată de Primăria Oradea pe Luni, 31 august 2020
 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.