Românii care vin din Franța și Spania trebuie să intre în carantină! A fost scoasă Ungaria

808
Vama Borș
Foto ©️ ebihoreanul.ro

Lista galbenă a fost actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică, în funcție de incidența COVID-19 în statele respective, și a fost aprobată de CNSU.

Aceasta intră în vigoare sâmbătă, 9 ianuarie, ora 20:00. Au fost reintroduse patru țări europene, Franța, Irlanda, Malta și Spania. Au fost scoase Ungaria și Azerbaidjan.

Cei care se întorc din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligați să stea în carantină.

LISTA ACTUALIZATĂ A ȚĂRILOR/ZONELOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România (ZONA GALBENĂ), conform Hotărârii nr. 2 din 08.01.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

𝗦𝗧𝗔𝗧/𝗭𝗢𝗡𝗔/𝗧𝗘𝗥𝗜𝗧𝗢𝗥𝗜𝗨
▪️Africa de Sud
▪️Andorra
▪️Aruba
▪️Austria
▪️Belarus
▪️Cehia
▪️Cipru
▪️Columbia
▪️Croația
▪️Danemarca
▪️Elveția
▪️Estonia
▪️Franța
▪️Georgia
▪️Germania
▪️Gibraltar
▪️Insulele Turks si Caicos
▪️Irlanda
▪️Israel
▪️Italia
▪️Jersey
▪️Letonia
▪️Liban
▪️Liechtenstein
▪️Lituania
▪️Luxemburg
▪️Macedonia de Nord
▪️Malta
▪️Marea Britanie
▪️Monaco
▪️Muntenegru
▪️Namibia
▪️Olanda
▪️Palestina
▪️Panama
▪️Polinezia Franceza
▪️Polonia
▪️Portugalia
▪️Puerto Rico
▪️Republica Moldova
▪️Rusia
▪️San Marino
▪️Serbia
▪️Sint Maarten
▪️Slovacia
▪️Slovenia
▪️Spania
▪️Statele Unite ale Americii
▪️Suedia
▪️Turcia

*(date publicate de ECDC, joi, 7 ianuarie 2021, pentru perioada 21 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021)

Sunt și mici excepții – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de 3 zile și au un test negativ, atunci nu mai trebuie să stea în izolare.

Cei care vor să rămână ma mult, trebuie să stea în carantină, iar în a opta zi trebuie să facă un test, iar dacă este negativ, în a zecea zi pot să scape de măsura carantinei.

Pe listă există și Marea Britanie, țară în care s-a descoperit o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2. În acest caz sunt alte reguli. Cei care vin de acolo trebuie să stea în carantină 14 zile, fără excepție. Nu sunt obligați să urmeze această măsură persoanele în tranzit, șoferii camioanelor de marfă, aviatorii și demnitarii.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.