Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea sunt pregătiţi pentru afluxul de călători din perioada Rusaliilor

142

În aceste zile libere, când credincioşii ortodocşi sărbătoresc Rusaliile, în punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Ungaria, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Tot în acest weekend, autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Artand, că, în perioada 15.06.2019 ora 23.00 (ora României) și 16.06.2019 ora 23.00 (ora României) se ridică restricţia de circulație pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj.
Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că în acest weekend se anunță caniculă în Ungaria, iar șoferii automarfarelor vor avea posibilitatea ca, respectând timpii de odihnă, să se deplaseze pe răcoare, după lăsarea serii.

Recomandări:

În aceste zile, recomandăm tuturor celor care vor tranzita frontiera României cu Ungaria să se informeze din timp și să utilizeze toate punctele de trecere ale frontierei deschise traficului internațional, astfel:

• pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor;
• pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya;
P.T.F. Vărşand – Gyula
• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek;
P.T.F. Borş – Artand;
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
P.T.F. Săcuieni – Letavertes
• pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;
P.T.F. Petea – Csengersima.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 , unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Informaţiile privind punctele de trecere ale frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.