Plata taxelor pentru pașapoarte și permise auto va putea fi efectuată online în Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP), respectiv pe platforma ghiseul.ro

170
 

Începând de ieri, 01 septembrie, a intrat în vigoare Ordonanța de urgență nr. 152/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online. 

 

Plata pentru serviciile privind eliberarea şi schimbarea pașapoartelor electronice și a paşapoartelor temporare se va putea efectua online în contul Companiei Naționale “Imprimeria Națională” S.A. deschis la CEC Banks S.A., inclusiv prin intermediul SNEP, respectiv ghiseul.ro. Documentele de plată emise anterior datei de 02.09.2020 vor rămâne valabile pentru depunerea cererilor de eliberare a pașapoartelor. 

Tot prin intermediul platformei ghiseul.ro se vor putea achita tarifele aferente emiterii certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere. 

Măsura privind posibilitatea achitării online a serviciilor menționate vine în continuarea demersurilor pentru simplificarea şi digitalizarea administraţiei publice. Potrivit Autorității pentru Digitalizarea României procedurile de plată online pentru aceste servicii pe platforma ghiseul.ro sunt în curs de operaționalizare.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.