Persoanele care vin în România din Ungaria, Italia, Austria, Cehia și alte state intră în carantină

2337
Vama Borș


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat vineri Hotărârea numărul 56, ale cărei principale prevederi sunt: actualizarea listei statelor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat, posibilitatea redeschiderii pieţelor agroalimentare organizate în spaţii închise şi actualizarea condiţiilor de instituire a măsurii carantinei pentru persoane. 

Statele din zona galbenă sunt: Georgia, Serbia, Luxemburg, Muntenegru, Croaţia, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Liechtenstein, Austria, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Curasao, Polinezia Franceza, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveţia, Polonia, Iordania, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Kosovo şi Danemarca.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină.

Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 56 din 04.12.2020 ora 12.00 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență
Zona Galbena (carantina la domiciliu/locația declarata pentru 14 zile)

Alte două măsuri au legătură directă cu organizarea alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie.

Astfel, toate persoanele implicate în procesul de organizare a alegerilor vor putea circula fără restricții între 06.12.2020 ora 23.00 – 07.12.2020 ora 05.00.

– Propunerea ca membrii birourilor electorale, personalul tehnic-auxiliar al acestora, candidații, persoanele acreditate și alte persoane implicate în organizarea alegerilor, precum și persoanele care le asigură transportul înspre și dinspre sediile secțiilor de votare, birourile electorale de circumscripție sau ale oficiilor electorale, fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020 ora 23.00 – 07.12.2020 ora 05.00

– De asemenea, pentru a înlesni exercitarea opțiunii electorale, se propune ca, la nivelul național, circulația persoanelor să fie permisă în perioada 06.12.2020 ora 05.00 – 07.12.2020 ora 01.00, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.