O nouă atenționare meteo COD Portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii valabilă și pentru zona noastră!

532
Cod Portocaliu avertizare
 

Meteorologii au emis, miercuri, noi avertizări Cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale şi vijelii. Județul Bihor v-a fi sub avertizare Cod portocaliu de vilejii.

Avertizarea Cod portocaliu vizează 19 judeţe şi va fi în vigoare miercuri de la ora 17.00 până vineri la ora 11.00

Judeţele vizate sunt Harghita, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea şi Buzău. 

Vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40…50 l/mp şi izolat 70 l/mp. 

La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 şi 140 cm.

Avertizarea Cod galben este în vigoare miercuri de la ora 17.00 până vineri la ora 11.00 şi anunţă ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată în Transilvania, Maramureş şi zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi Moldovei, precum şi în nordul Carpaţilor Orientali. 

Temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.