NU plecați la drum dacă nu aveți autovehiculul pregătit pentru iarnă!

569
Camion răsturnat

În ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule care nu sunt dotate cu anvelope adaptate condițiilor de iarnă.

Este vorba, în special, de autovehicule grele, multe dintre acestea aflate în tranzit pe teritoriul României.

„Facem apel la toți conducătorii auto să conștientizeze pericolul la care se expun și la care îi expun și pe ceilalți participanți la trafic, în cazul în care decid să plece la drum cu autovehiculele nepregătite corespunzător”, transmit reprezentanții CNAIR.

Utilajele CNAIR patrulează permanent pentru a menține carosabilul practicabil, iar lipsa zăpezii de pe partea carosabilă poate crea unor conducători auto falsa senzație  că pot circula cu viteze mari.

În aceste condiții, lipsa unor anvelope adecvate și viteza neadaptată, sporesc riscul producerii unor accidente grave sau foarte grave.

În plus, blocarea unor sectoare de drum de către autovehiculele grele intrate în coliziune sau în derapaj, îngreunează sau chiar întrerupe accesul utilajelor de deszăpezire aflate în zonă.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.