NU mai aruncați scutece, lavete și șervețele umede în canalizare!

894

Apele menajere trebuie să ajungă în stația de epurare NU în cursul de apă. Rezultatele Laboratorului de Calitatea Apei Crișuri au indicat clar că apele evacuate în valea Adona, în data de 6 martie, au fost ape menajere.

Imediat după stoparea poluării, inspectorii ABA Crișuri alături de comisarii din Garda de Mediu Bihor și de reprezentanții Companiei de Apă Oradea au investigat canalele și conductele din zona de confluență a văii Adona cu pârâul Peța. S-a constatat că rețeaua de canalizare a fost înfundată cu scutecele, lavetele, șervețele umede și alte obiecte astfel că apele menajere de la cele două blocuri de pe str. Atelierelor din Oradea au refulat în rețeaua de canalizare a depoului de tramvaie OTL. De aici, printr-un preaplin, o parte din apele menajere s-au descărcat în valea Adona, prin rețeaua pluvială. Pentru a opri deversarea, echipa CAO a desfundat și vidanjat căminul de legătură.

Din fericire nu s-a semnalat mortalitate piscicolă și asta pentru că, în aproximativ două ore de la sesizare, deversarea a fost stopată.

„Vă reamintim că responsabilitatea față de mediu și ape nu este doar a instituțiilor publice, a agenților economici sau a organizațiilor de mediu, ea cade în responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, transmit inspectorii ABA Crișuri.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.