-1.9 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

Misiuni ale pompierilor militari bihoreni în perioada 21-22 mai 2016

În perioada 21-22 mai a.c., echipajele de pompieri militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au desfăşurat două operaţiuni de stingere a unui incendiu produs la un magazin, respectiv la un teren viran (incendiu de vegetaţie uscată), o misiune de salvare a unei persoane, o operaţiune de asanare a muniţiei rămase neexplodate, o misiune de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un meci de baschet şi 15 misiuni de verificare în teren a unor obiective din raioanele de intervenţie, de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.
De asemenea, în intervalul menţionat,  echipajele SMURD au intervenit  la 52 cazuri medicale şi şapte accidente rutiere, pentru acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi alte operaţiuni de salvare.

- Publicitate -

Incendiu în municipiul Oradea

În data de 21 mai a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin intermediul numărului unic 112, cu privire la producerea unui incendiu în imediata apropiere a unui supermarket situat pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Oradea.
La locul indicat au fost mobilizate cu operativitate patru echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea cu tot atâtea autospeciale de lucru cu apă şi spumă, echipajul de prim ajutor calificat al aceleiaşi subunităţi şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.
În urma efectuării recunoaşterii, pompierii militari au constatat faptul că incendiul se manifesta la spaţiul de aprovizionare, existând riscul propagării acestuia la clădirea supermarketului. Forţele de intervenţie, conduse de prim – adjunctul inspectorului şef, colonel Caba Sorin Mihai, au localizat şi lichidat focarele de incendiu în mai puţin de zece minute, reuşind să împiedice extinderea flăcărilor la magazin şi să salveze astfel, bunuri de o valoare considerabilă.
Echipajul de paramedici al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean au asistat medical două persoane care, aflate la locul producerii evenimentului, au suferit atac de panică. Cele două femei au fost transportate ulterior la spital de către cele două echipaje.
Incendiul, a cărui cauză probabilă a constituit-o fumatul în locuri nepermise, s-a soldat cu arderea  a circa 25 metri pătraţi de izolaţie din polistiren şi a unei catităţi de aproximativ un metru cub deşeuri din carton.

Salvare persoană

Tot sâmbătă, 21 mai a.c., în jurul orei 18.10, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate pe strada William Shakespeare din Oradea, pentru salvarea unei persoane în etate, aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă.
Utilizând scara de fereastră, pompierii militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea au intrat în apartament, unde au găsit-o pe proprietară în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se deplasa şi cu probleme de natură medicală.
Echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea i-a acordat femeii, în vârstă de 85de ani, îngrijirile medicale necesare, transportând-o ulterior la spital.

Asanare muniţie

Duminică, 22 mai a.c., specialiştii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au desfăşurat în localitatea Drăgăneşti, o operaţiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.
Ajuns la locul indicat de apelantul numărului unic 112, echipajul de pompieri militari a identificat un proiectil de artilerie de calibru 57 milimetri, provenit din cel   de-al Doilea Război Mondial. Muniţia, descoperită pe o păşune de pe raza localităţii, de un localnic care dusese animalele la păscut, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic.

OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Căpitan
CAMELIA ROŞCA

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,423FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI