Lista ţărilor din zona galbenă la 19 martie 2021. Carantina, obligatorie pentru cei care vin din zonele cu risc epidemiologic ridicat

12513
Vama Borș

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. În prezent, 50 de ţări şi teritorii sunt incluse în ”zona galbenă.”

Spania a fost scoasă de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Din „zona galbenă” au mai fost eliminate Peru, Lituania şi Liechtenstein.

Pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat se află:

Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Cehia, Estonia, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Muntenegru, Ungaria, Seychelles, Serbia, Iordania, Malta, Liban, San Marino, Cipru, Palestina, Suedia, Polonia, Slovacia, Bahrain, Italia, Slovenia, Israel, Aruba, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Franţa, Monaco, Bulgaria, Kosovo, Andorra, Brazilia, Kuweit, Insula Man, Uruguay, Olanda, Letonia, Luxemburg, Austria, Puerto Rico, Albania, Saint Lucia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Maldive, Belgia, Insulele Turks si Caicos, Bosnia and Herzegovina, Marea Britanie, Africa de Sud.

Anexa-1-Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat_18.03.2021

Persoanele care se întorc în România din aceste ţării trebuie să intre în carantină sau izolare la domiciliu pentru cel puţin zece zile.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.