Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Grecia, Turcia, Spania şi Italia rămân pe „lista galbenă”

3651
Vama Borș
Foto ©️ ebihoreanul.ro
 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat lista statelor şi zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat.

Grecia, Turcia, Spania sau Italia rămân pe „lista galbenă” a autorităților române. Cei care vin din aceste zone trebuie să intre în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată pentru o perioadă de 14 zile, însă doar în situația în care nu sunt vaccinați și nu au test PCR negativ.

Pentru cei care vin în țară și se află într-o „zonă roșie”, CNSU a precizat că aceștia vor trebui obligatoriu să fie vaccinați pentru a intra în țară și a nu mai sta în carantină, în caz contrat alternativa este perioada izolării la domiciliu. Dintre statele aflate în „zona roșie” amintim: Cipru, Olanda, Belgia, Croația, Slovenia și altele.

Pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Bulgaria sau Republica Moldova nu se impun restricții, fiind zone considerate sigure.

Lista completă a țărilor poate fi consultată mai jos:

508743294-Lista-State-Cu-Risc-Epidemiologic-Ridicat-21-05-2021

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

a) Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;

b) Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;

c) Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.