Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor recrutează candidaţi pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ

278
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere – sesiunea 2019 şi ianuarie 2020, la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.), pentru arma „Pompieri” şi la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care şcolarizează personal pentru nevoile M.A.I..

Ca și element de noutate, pentru toate locurile scoase la concurs vor fi recrutaţi atât bărbaţi, cât și femei.

La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – sesiunea 2019, sunt disponibile :
1. În cadrul Facultății de Pompieri: 50 de locuri -ofițeri, din care 34 I.G.S.U., (1 loc pentru romi); 1 loc Serviciul de Informații Externe (S.I.E.), 10 palestinieni şi 5 Republica Moldova;
2. În cadrul Facultății de Științe Juridice și Administrative – Specializarea „Drept” – 2 locuri;
La Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, judeţul PRAHOVA- sesiunea 2020 sunt scoase la concurs 300 de locuri, din care:
– Subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 262 locuri I.G.S.U.(2 locuri pentru rromi); 5 locuri Inspectoratul General de Aviație; 4 locuri Inspectoratul General al Poliției Române (I.G.P.R.); 1 loc Comenduirea Garnizoanei (C.G).; 1 loc Direcția Generală Logistică (D.G.L.); 2 locuri S.I.E.;
– Maistru militar auto – 11 locuri I.G.P.R.; 4 locuri Inspectoratul General pentru Imigrari (I.G.I.), 1 loc D.G.L., 4 locuri Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (I.G.J.R.); 5 locuri S.I.E.
De asemenea, sunt disponibile 516 locuri la diferite facultăți și specializări din cadrul altor instituţii de învăţământ (Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Institutul Medico-Militar, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Academia Nașională de Informații “Mihai Viteazul”, Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”) care şcolarizează personal pentru nevoile M.A.I..

Cererile de înscriere la concursurile de admitere se depun la Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „Crişana”al judeţului Bihor, cu sediul în municipiul Oradea, str. Avram Iancu, nr. 9, judeţul Bihor, în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 09.00 -12.00, după cum urmează:
– până la data de 24 mai 2019, pentru instituţiile de învăţământ superior MAI/MapN şi şcolile postliceale ale MApN.
– de la data de 15 octombrie până la data de 15 noiembrie 2019, pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, pentruconcursul de admitere organizat în ianuarie 2020.

Informaţii suplimentare privind calendarul activităţilor de recrutare sunt publicate pe site-ul unităţii: www.isubh.ro – Secțiunea Cariera sau pot fi obținute la sediul inspectoratului, de la personalul desemnat al Serviciului Resurse Umane, telefon 0259/411.212, 0259/411.213, interior 27107 și 27136, iar informaţii despre graficul admiterii, datele de prezentare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia vor putea fi accesate la următoarele adrese de web: www.academiadepolitie.ro; www.scoaladepompieri.ro; www.armyacademy.ro; www.mta.ro; www.igsu.ro.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.