Informare meteorologică. Se răcește vremea în toată țara

238
 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică ce vizează ninsori și lapoviță la altitudini de peste 1700 m; vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului, valabilă de astăzi de la ora 10:00 până mâine la ora 10:00.

 

„În intervalul menționat la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 60 km/h”, transmit meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

Joi și vineri (23 și 24 septembrie) vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, mai spun meteorologii.

 

Urmărește-ne și pe Google News