Informare meteo: ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei

1965
zăpadă în Aleșd-800x450
Foto © AlesdOnline arhivă
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă pe tot teritoriul țării.

Informarea intră în vigoare sâmbătă seara, de la ora 23:00 și este valabil până marți, 12 ianuarie, la ora 06:00 dimineața.

Potrivit meteorologilor, se vor întregistra precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; intensificări temporare ale vântului și polei.

„Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.

Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 …70 km/h și va fi viscol”, spun meteorologii.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.