Începe vaccinarea fără programare! De sâmbătă, aleșdenii se vor putea vaccina doar cu buletinul în limita dozelor disponibile

460
Vaccinare Covid-19 în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică.

Vaccinarea fără programare, prin prezentare directă, în centrele de vaccinare se va putea realiza: 

➢ În limita capacității centrelor și a dozelor disponibile; 

➢ Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre; 

➢ Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani; 

➢ După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani. 

Centrele de vaccinare fixe și fluxurile/vaccinurile disponibile în prezent în județul Bihor sunt:

Centru de VaccinareAdresaNumăr fluxuri/tip vaccin
Spitalul Pelican OradeaStr. Coposu, nr 2 – 14B, Oradea2 fluxuri Pfizer 
Spitalul Orășenesc AleșdStr. 1 Decembrie, nr. 3, Aleșd1 flux Pfizer 
Spitalul Orășenesc ȘteiStr. Cuza Vodă, nr. 5, Ștei2 fluxuri Pfizer
Spitalul Municipal SalontaStr. Ioan Cantacuzino, nr. 2 – 4, Salonta2 fluxuri Pfizer
Sală din incinta Orășelului Copiilor OradeaStr. Corneliu Coposu, Oradea4 fluxuri Pfizer
Secția exterioară a Spitalului Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita Valea lui MihaiStr. Republicii, nr. 29, Valea lui Mihai1 flux Pfizer
Parter Internat CT Traian Vuia OradeaStr. Constantin Brâncoveanu 12/A, Oradea1 flux AstraZeneca1 flux Moderna
Sală de sport SântandreiSântandrei, nr. 4491 flux Moderna
Sală de sport BeiușPiața Samuil Vulcan nr. 18, Beiuș1 flux AstraZeneca2 fluxuri Pfizer 
Sală de sport – C.N. „Octavian Goga” MarghitaCalea Republicii, nr. 69A, Marghita1 flux AstraZeneca 
Sala de sport Liceul Tehnologic Nicolae Jiga Tinca                                           Str. Republicii nr. 36/A Tinca1 flux Pfizer
Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea  Staționar 3 (Maternitate)Calea Clujului nr. 50, Oradea 2 fluxuri Moderna
Căminul Cultural BratcaStrada Principala nr. 115 Bratca1 flux Moderna
Sala de sport – Liceul Tehnologic „Felix” SânmartinȘtefan cel Mare, nr. 1 Sânmartin1 flux Pfizer
Căminul Cultural TileagdStr. Trandafirilor nr. 20, Tileagd1 flux Pfizer
Casa de Cultură Zilahy Lajos Művelődési Ház SalontaStr. Iuliu Maniu, 10, Salonta1 flux Pfizer 
Fostul Dispensar medical SălardSălard nr. 4101 flux Pfizer 
Sala Comunitară PopeștiPopești nr.79 1 flux Pfizer 

Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani, care doresc să se vaccineze cu doza I și au documente de identitate valabile, se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. 

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze cu doza I se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la orice centru de vaccinare, atât pentru doza I, cât și pentru doza II, cu condiția administrării aceluiași tip de vaccin la ambele doze (atât la prima doză, cât și la rapel). Imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. 

Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor. 

Precizăm că persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Totodată, vă anunțăm că începând de ieri, 05.05.2021, primii medici de familie din județul Bihor care s-au implicat în campania de vaccinare în cabinetele proprii au început administrarea vaccinul anti COVID-19 Johnson&Johnson. În acest scop, în județul Bihor, au fost distribuite 2300 doze vaccin. Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei complete de imunizare în cabinetul propriu, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse, pentru persoanele aflate pe listele proprii/pentru persoanele care nu au medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.