Încep pregătirile pentru organizarea programului național de vaccinare anti-COVID-19

827
Vacin
Foto ©️ REUTERS/Dado Ruvic

La recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, programul se va desfășura în etape, în funcție de tipul și disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri. Astfel, în prima etapă se va include vaccinarea următoarelor categorii:

·      personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private;

·      personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică;

·      personalul din unitățile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie;

·      personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor de resort;

·      persoanele peste 18 ani vulnerabile (vârstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice);

·      iar în etapa finală, populația generală.

Precizăm că în România, similar activităților desfășurate prin Programul Național de Vaccinare, nu se are în vedere introducerea obligativității vaccinării împotriva SARS-CoV-2, participarea la campania de vaccinare urmând a fi voluntară.

În vederea optimizării programului de vaccinare, Ministerul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Bihor ca, până în 16 noiembrie, să inventarieze personalul medical și auxiliar de la nivelul întregului județ.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.