16.5 C
Aleşd
sâmbătă, 2 decembrie 2023
 

Incendiu la depozitul unui magazin din Remetea

În cursul zilei de marţi, 20 decembrie 2016, în jurul orei 11.40, o persoană sesiza dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la izbucnirea unui incendiu la o societate comercială din localitatea Remetea.
Pentru gestionarea evenimentului au fost alertate două echipaje de stingere din cadrul Secţiei de Pompieri Beiuş, echipajul de prim ajutor calificat al subunităţii menţionate şi Serviciul Voluntar pentru situaţii de Urgenţă Remetea.
În urma realizării recunoaşterii, pompierii militari au constatat că flăcările se manifestau violent în interiorul depozitului de mărfuri alimentare şi nealimentare, situat la parterul unui bloc cu două etaje, riscul de propagare a acestora la magazinul aflat pe acelaşi nivel şi la apartamente fiind ridicat.
Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea focarelor şi protecţia locuinţelor şi a magazinului (care avea un perete comun cu depozitul), reuşind să stingă incendiul în jurul orei 12.50. Forţele de intervenţie au continuat acţiunea de căutare a eventualelor focare ascunse şi de înlăturare a efectelor negative ale evenimentului până la ora 13.10.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars: două vitrine frigorifice, hârtie şi produse alimentare. Pompierii militari au reuşit să evacueze o parte din marfurile aflate în magazia amenajată pe o suprafaţă de circa 25 de metri pătraţi şi să împiedice propagarea incendiului la magazin şi la locuinţele aflate la etajele superioare.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un sistem de încălzire amplasat necorespunzător.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,473FaniÎmi place
1,747CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI