Guvernul anunță noi restricții: Circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20 și magazinele se vor închide la ora 18 (video)

3217
Poliția noaptea
Foto caracter ilustrativ

Autoritățile centrale au anunțat, joi seara, noile restricții anti-COVID-19 care au fost decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate în ședința de azi a Guvernului. Circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20 și magazinele se vor închide la ora 18, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența depășește 4 la mie. În localitățile în care incidența este peste 7,5 la mie, restricțiile se aplică pe tot parcursul săptămânii. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Premierul Cîțu a anunțat că Guvernul a adoptat noi măsuri restrictive, pentru limitarea răspânirii pandemiei, iar secretarul de stat Raed Arafat a detaliat măsurile.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 25 martie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 25 martie, susținut de premierul Florin Cîțu, miniștrii Lucian Bode, Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și secretarul de stat Raed Arafat#GuvernulRomaniei #PalatulVictoria #sedintadeguvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 25 martie 2021

Șeful DSU, Raed Arafat a precizat că circulația persoanelor va fi permisă în noaptea Paștelui catolic până la ora 2 noaptea. ”S-a discutat și de perioada Paștelui Ortodox (1-2 mai) – și atunci vor fi stabilite ore speciale, însă nu apare în hotărârea de guvern, căci este valabilă până pe 14 aprilie. Va exista o nouă hotărâre de guvern”, a adăugat acesta.

Arafat a mai adăugat că circulația în afara localității nu va fi restricționată, iar declarația pe propria răspundere în localitate este necesară numai pentru după ora 20, dar nu în jurul casei.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai anunţat şi restricţii în ce priveşte sălile de fitness.

Potrivit lui Arafat, acestea vor avea activitatea suspendată acolo unde incidenţa depăşeşte 4 la mie şi se va relua când incidenţa scade până 3,5 la mie.

Consultă mai joc DOCUMENTUL OFICIAL!

Hotarare-CNSU-nr-20

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată tot joi seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Marea Britanie nu se mai află pe această listă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

Lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România:

Anexa-Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat_25.03.2021

Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. 

NU stau în carantină:

  • persoanele care sosesc în România din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național;
  • persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarea în țară;
  • persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a doua doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la acesteia până la data intrării în România.
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.