Elevii navetiști care merg fizic la şcoală trebuie să-şi plătească singuri abonamentele de călătorie, deși transportul este gratuit (video)

803

Guvernul a uitat de elevii navetişti. Este un paradox care ține de birocrație, și asta pentru că Legea 226 din 2020, care stabilește gratuitatea transportului nu are nici acum norme de aplicare.

Potrivit contabilei şefe a Inspectoratului Şcolar Bihor, Rodica Sturz, până la data de 4 noiembrie 2020 s-au decontat cheltuielile de transport, dar de atunci această posibilitate a dispărut din lege.

„Cu data de 5 noiembrie, a apărut o modificare la Legea Educaţiei Naţionale prin Legea 226 din 2020, prin care Inspectoratul Şcolar nu mai are nicio obligaţie de decontare a navetei elevilor. Acea Lege 226 nu are finanţare pe anul acesta şi nu apare nicăieri în Legea Bugetului că s-ar deconta naveta elevilor. Este un gol legislativ, din 5 noiembrie nu se mai ştie nimic de naveta elevilor”, a declarat Sturz, într-o conferinţă de presă.

În Bihor, sunt 4.553 de elevi navetişti care, dacă merg fizic la şcoală, trebuie să-şi plătească singuri abonamentele de călătorie.

Vezi mai jos conferința de presă…

Publicată de Știri Bihor.Info pe Vineri, 7 mai 2021
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.