Controale în piețe, terase, și în trafic! Polițiștii verifică dacă oamenii poartă masca

352
Poliția controale piața
Foto caracter ilustrativ

Peste 3.400 de persoane legitimate și 390 de societăți comerciale, mijloace de transport și autoturisme, verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

Vineri, 19 februarie, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor. 

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 3.402 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 127 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 107 autoturisme, precum și 156 de mijloace de transport, din care 62 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 34.000 de lei.

Dintre acestea, 105 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 20.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 11 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, 12 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei au fost aplicate pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, iar 4 sancțiuni cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.