Cod galben și portocaliu de vânt, ninsori și viscol în Bihor

793

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de intensificări ale vântului, valabile în județul Bihor și în majoritatea regiunilor țării.

 

Prima avertizare Cod Galben de vânt puternic este valabilă de la ora 10 până la ora 16, local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei, conform hărții. Rafalele de vânt vor fi de 55-70 Km/oră, iar la munte de 70-90 Km/oră. La altitudini mai mari de 1.500 de metri va viscoli și vizibilitatea va fi redusă.

A doua avertizare presupune un Cod Portocaliu de vânt și viscol în zonele de munte, precum și un Cod Galben în restul țării. Cele două coduri întră în vigoare de la ora 16 și expiră marți la ora 8 dimineața. Astfel, în zonele de munte va ninge viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se vor forma troiene de zăpadă. În restul teritoriului, vântul va sufla în rafale de 65-70 Km/oră.

De asemenea de marți de la ora 8 și până la ora 20 intră în vigoare cea de-a treia avertizare, Cod Galben de vânt în jumătatea de est a țării, în sudul Olteniei și la munte, conform hărții. În Carpații Meridionali, vântul va sufla în rafale cu peste 90 Km/oră și va ninge viscolit. În restul teritoriului, vântul va sufla cu 60-85 Km/oră.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.