Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în Bihor!

1674
Cod galben furtună Aleșd
Foto ©️ Robert Seres
Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 12 mai, o avertizare de cod galben pentru zona vestică a țării.

Avertizarea intră în vigoare începând de miercuri, 12 mai, ora 16:00 și este valabilă până joi, 13 mai, la ora 10:00.

Sub incidența codului galben se vor afla județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp”, precizează meteorologii.

Meteorologii au emis în același timp și o informare meteo, valabilă de miercuri, 12 mai, de la ora 16:00 și până vineri, 14 mai, la ora 21:00.

„În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp”, transmite ANM.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.