Cod Galben de ploi și intensificări ale vântului până marți la prânz

135

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare Cod Galben – ploi moderate cantitativ și de intensificări ale vântului valabilă până marţi, la ora 12.00.

„În intervalul menționat, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în nord-vest și în zona de munte, vor fi cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe crestele montane înalte va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70…90 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40…60 km/h”, anunță meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

De asemenea, de luni, de la 12.00, până marţi la aceeaşi oră, este cod galben de vânt puternic în zona de munte, sudul Banatului, al Transilvaniei şi în Dobrogea. Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de luni, în Carpaţii Meridionali vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 80…100 km/h, în spacial la peste 1800 m, spulberând zăpada, iar în sudul Banatului, vor fi rafale de 55…70 km/h. În seara şi în noaptea de luni spre marţi (8/9 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane, cu viteze de 80…90 km/h, precum şi în sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.